Hoe geef ik sturing aan organisatievraagstukken in een complexe omgeving?

Beschrijving
Imagineering. In een sterk transparante kenniseconomie zijn mensen steeds meer op zoek naar authenticiteit, identiteit, betekenis en beleving. Dit biedt volop perspectieven voor jouw organisatie of bedrijf als je innovatie niet schuwt. Deze ontwikkeling vraagt om een andere bedrijfslogica: een logica van openheid, interactie en co-creatie. Imagineering helpt jouw bedrijf te transformeren naar een betekenisvolle en creatieve organisatie die het spel op een andere manier durven spelen.

Door je te verdiepen in Imagineering neem je de uitdaging aan om kerncompetenties te ontwikkelen om vanuit daar op een creatieve manier een ontwerp te maken om sturing te geven aan organisatieontwikkelingen in een complexe omgeving. Ontwerpen in het verhalende manier is ontwikkeld tot een methodologie om de verbeelding van de stakeholders te integreren in het oplossen van complexe problemen, zoals de organisatorische verandering en ontwikkeling en de strategie in tijden van turbulentie.

De grondgedachte van Imagineering is dat het concept van ‘belevenissen’ of ‘ervaringen’ een cruciale rol speelt. Imagineering geeft je inzicht in hoe betekenisvolle belevenissen en ervaringen gegenereerd worden en standhouden.

Return on education
Kennis over imagineering stelt je in staat om een analytische, proactieve, probleemoplossende houding aan te nemen ten aanzien van organisatievraagstukken. Daarnaast ontwikkel je kennis en vaardigheden die nodig zijn om een professioneel advies te ontwerpen en implementeren in een (cross culturele) organisatie.

Imagineering is een methode welke kan worden toegepast in een maatwerktraject.