Planner 2.0

Beschrijving
De markt is sterk aan verandering onderhevig. Logistiek omvat steeds meer dan alleen transport van A naar B en staat nooit stil. Het klantengedrag wordt grilliger, moeilijker voorspelbaar en de eisen aan een goede service worden complexer. Als planner moet je met veel factoren rekening houden bij het uitvoeren van je werk om het zo goed mogelijk uit te voeren. Ook planners zien daardoor hun uitzicht veranderen en weten als geen ander dat ze hierin mee moeten om de innovatiekracht van logistieke bedrijven te vergroten en daardoor het marktaandeel te vergroten. Een win/win/win dus!

De opleiding bestaat uit 12 bijeenkomsten van een halve dag, waarin thema’s als ICT, communicatievaardigheden, timemanagement en data-analyse aan de orde komen. Basiskennis van Excel wordt als vereiste aangemerkt. Onder individuele begeleiding brengen de deelnemers hun nieuwverworven of hernieuwde vaardigheden direct in de praktijk. Afsluitend presenteren ze een verbetervoorstel, waarmee ze hun werkgevers direct vooruithelpen. Hiermee verdient de investering van het volgen van deze opleiding zich direct terug. Het programma ‘Planner 2.0’ ziet er als volgt uit:

Module 1                            Kick-off toekomstgericht denken en ontwikkelen. Samen met directie en MT. Presentatie over het nieuwe plannen en logistiek in de toekomst, trends, ontwikkelingen en  ambities.

Module 2                             Logistieke basiskennis: leverbetrouwbaarheid, service, kwaliteit en nieuwe ontwikkelingen en trends.

Module 3                             Excel l & ll en Tableau

Module 4                             Inzicht in persoonlijke voorkeursstijlen, gedrag en communicatie (Lumina)

Module 5                             ICT, systeem kennis, leren omgaan met in- en output TMS en overige ICT-oplossingen

Module 6                             Financiën, rendement- en kostprijsanalyse, ABC costing

Module 7                             Timemanagement, invulling dagelijkse werkzaamheden. Beter planner eigen werk afgestemd of eigen voorkeur en taken verantwoordelijkheden.

Module 8                             Business intellegence l: o.a. KPI’s en dashboards, data validatie, toepassen Excel / Tableau kennis

Module 9                             Effectief communiceren; gesprekken en presentere

Module 10                           Business Intellegence ll: kostprijs, rendement, analyseren en omzetten naar KPI’s, opstellen KPI

Module 11                           Communicatie & samenwerkvormen: omgaan met veranderende situaties, communicatie, presenteren aan elkaar

Module 12                           Eindpresentatie & evaluatie

Return on education

Van transportplanners wordt steeds meer verwacht. Het gebruik van nieuwe tools zoals geavanceerde software, business intelligence dashboards en continue communicatie met stakeholders houden het vak van planner meer dan eens in beweging. Dit vergt een andere manier van werken; het besef onderdeel te zijn van een hele supply chain, het denken in ketens. Sterk wisselende klantvragen geven de noodzaak om gestructureerd te werk te gaan met het inzetten van transportmiddelen. Dit alles draagt bij tot het besef dat de planner van de toekomst een spilfunctie vervult binnen de organisatie en er wordt verwacht dat deze persoon bijdraagt aan proces- en resultaatverbeteringen.

Doelgroep
Deze cursus is een aanrader voor alle bedrijven waar een (transport-)planningsfunctie is en die gebruik willen maken van de kennis en ervaring van anderen om te innoveren.
De deelnemers zijn gemotiveerde mensen die willen investeren in hun eigen toekomst en die zich willen blijven ontwikkelen, samen met hun wekgevers.

Investering
Planner 2.0 is een intensieve en praktijkgerichte opleiding van 12 weken. Deelnemers komen op het vereiste marktniveau wat betreft kennis en vaardigheden en ontwikkelen een positief-kritische en oplossingsgerichte werkhouding.

De opleiding bestaat uit 12 dagdelen verspreid over een periode van 12-13 weken. Daarnaast wordt verwacht dat er ongeveer 10 x 4 uur binnen de eigen werkomgeving aan de thema’s besteed wordt door middel van het initiëren en uitvoeren van een concreet project, waarbij alle facetten van hetgeen in het programma aan de orde komt in de praktijk wordt uitgevoerd en tentslotte wordt gepresenteerd aan de direct leidinggevende in de eigen werkomgeving.

Deze opleiding kost €2.075

Toelatingseisen
Van deelnemers aan deze opleiding wordt verwacht dat ze over een MBO+ werk- en denkniveau beschikken (MBO met enkele jaren relevante werkervaring is ook toereikend).
Wanneer niet volledig wordt voldaan aan de toelatingseisen, is het mogelijk om via een persoonlijk intakegesprek de mogelijkheden te bekijken.

Locatie van het programma
NHTV – Breda of Huis van de Logistiek – Tilburg; desgewenst kan voor een in-house training ook gekozen worden voor een eigen locatie.

Tijden modules:
De modules vinden plaats gedurende een ochtend- of middagsessie.
’s Ochtends beginnen we om 08:30u en eindigen we rond de klok van 12:30u.
Is de sessie in de middag dan begint deze om 13:00u en eindigt om 17:00u